Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
- - - - - -
A+ R A-

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΔΡΩΝ Β! 2016-17

 

Προς σωματεία                                                                     ΑΡΙΘ ΠΡΩΤ: 564

ΑΝΔΡΩΝ Β!                                                                         ΗΜΕΡ/ΝΙΑ:  20/10/16

 

 

 

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΔΡΩΝ Β!   ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-17

ΑΡΘΡΟ 4Ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Στην 1η φάση σε κάθε όμιλο, θα συναντηθούν τα σωματεία μεταξύ τους δύο φορές (σε δύο γύρους),σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει σταλεί στα σωματεία.

Στην 2η φάση η 1η και η 2η ομάδα κάθε ομίλου από την 1η φάση(σύνολο ομάδων 4), θα σχηματίσουν έναν όμιλο και θα αγωνιστούν σε δύο γύρους (ένας προς όλους).

Μετά το τέλος της 2ης φάσης θα καταταγούν τα σωματεία στις θέσεις 1η έως και 4η. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 6ο της Γεν. Προκήρυξης.

     Παράλληλα οι ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση σε κάθε όμιλο από την 1η φάση θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης και η νικήτρια θα καταλάβει την 5η θέση ενώ η ηττημένη τη 6η θέση της τελικής βαθμολογίας.

     Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες που κατέλαβαν την 4η θέση σε κάθε όμιλο της 1ης φάσης θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης και η νικήτρια θα καταλάβει την 7η θέση ενώ η ηττημένη την 8η θέση της τελικής βαθμολογίας.

     Επίσης θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης και οι ομάδες που κατέλαβαν την 5η θέση σε κάθε όμιλο της 1ης φάσης  και η νικήτρια θα καταλάβει τη 9η θέση ενώ η ηττημένη την 10η θέση.

Οι αγώνες κατάταξης θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα.

ΑΡΘΡΟ 13Ο : ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α: ΑΝΟΔΟΣ

Από την ΑΝΔΡΩΝ Β ανέρχονται στην ΑΝΔΡΩΝ Α τρία (3) ή δύο(2) σωματεία ως ακολούθως:

  1. Εάν δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της ΕΣΚΑΣΕ ή εάν υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο από την Γ ΕΘΝΙΚΗ τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Β ανέρχονται (3) σωματεία στην ΑΝΔΡΩΝ Α και θα είναι εκείνα που κατέλαβαν την 1η,2η,3η θέση από την τελική βαθμολογία της Β φάσης.
  1. Εάν υποβιβαστούν δύο (2) ή τρία(3) σωματεία της ΕΣΚΑΣΕ από την Γ Εθνική, τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Β ανέρχονται δύο(2) σωματεία και θα είναι εκείνα που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση από την τελική βαθμολογία της Β φάσης.

Β: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Από την ΑΝΔΡΩΝ Β υποβιβάζονται στην ΑΝΔΡΩΝ Γ δύο(2) έως τέσσερα (4) σωματεία ως ακολούθως:

  1. Εάν από την Γ ΕΘΝΙΚΗ δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της ΕΣΚΑΣΕ, τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Β υποβιβάζονται δύο (2) σωματεία και θα είναι εκείνα που κατέλαβαν την 8η θέση σε κάθε όμιλο της βαθμολογίας από την 1η φάση.

  2. Εάν από την Γ ΕΘΝΙΚΗ υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της ΕΣΚΑΣΕ, τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Β υποβιβάζονται τρία(3) σωματεία και θα είναι εκείνα που κατέλαβαν σε κάθε όμιλο, την 8η θέση της βαθμολογίας της 1ης φάσης και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των σωματείων που κατέλαβαν την  7η θέση από την 1η φάση.

  3. Εάν από την Γ ΕΘΝΙΚΗ υποβιβαστούν δύο (2) ή τρία(3 σωματεία της ΕΣΚΑΣΕ τότε από την ΑΝΔΡΩΝ Β υποβιβάζονται τέσσερα (4) σωματεία και θα είναι εκείνα που κατέλαβαν σε κάθε όμιλο την 8η και 7η θέση της βαθμολογίας από την 1η φάση.

 

                                 

     

PARTNERS

 

EuroBasket Women 2025 (GREECE)