Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
- - - - - -
A+ R A-

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019-20

 

Αριθ πρωτ 828

Ημερ: 20/11/19

Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΙΝΔΑΡΟΥ & ΘΙΣΒΗΣ 2 ΘΗΒΑ 322 00

ΤΗΛ:22620-25959 ΦΑΞ:22620-25936

email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-20

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2725/99, του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΕΣΚΑΣΕ, των Γενικών Προκηρύξεων της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΣΕ αγωνιστικής περιόδου 2019-20, καθώς και των κανονισμών παιδειάς, 

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

 

Το πρωτάθλημα : ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2019-20 με τους παρακάτω όρους: 

 

ΑΡΘΡΟ  1ον : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στο πρωτάθλημα κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα σωματεία της Ένωσης.

 

ΑΡΘΡΟ  2ον : ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων, πρέπει να βρίσκονται στην ΕΣΚΑΣΕ και στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

(ΠΙΝΔΑΡΟΥ & ΘΙΣΒΗΣ 2 ΤΑΧ ΘΥΡΙΔΑ 110 ΘΗΒΑ 322 00 )το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29/11/2019

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΚΑΣΕ την Τετάρτη 11/12/2019  και ώρα 19.00. Στην κλήρωση μπορούν να παρευρεθούν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Επισυνάπτουμε το ειδικό έντυπο συμμετοχής σας το οποίο αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί να σταλεί εμπρόθεσμα στην διεύθυνση της ΕΣΚΑΣΕ

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται από 25/1/2020 έως και 2/2/2020.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σωματείο που δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ Γ! μπορεί να ανακαλέσει την συμμετοχή του χωρίς επιπτώσεις έως και την ΠΈΜΠΤΗ 5/12/2019. Από την 6/12/2019  και ύστερα αν ανακαλέσει την συμμετοχή του, εκτός από τον υποβιβασμό του, θα του επιβληθεί πρόστιμο  150 ευρώ που πρέπει το σωματείο να καταβάλει στην ΕΣΚΑΣΕ μέχρι την 30/5/2020. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, που θα λάβει μέρος στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ που δικαιούται να αγωνιστεί. Το ίδιο ισχύει εάν το σωματείο αποχωρήσει πριν την λήξη του 1ου γύρου. 

 

ΑΡΘΡΟ  3ον : ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

(βλέπε άρθρο 2ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  4ον : ΓΗΠΕΔΑ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Όσον αφορά τα γήπεδα να μελετηθεί προσεκτικά η  ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΣΚΑΣΕ.(άρθρο 3ο ). Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά σε κλειστά γυμναστήρια.

Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα Σάββατο ή Κυριακή και εφ όσον παραστεί ανάγκη και άλλη ημέρα της εβδομάδος, για την έγκαιρη περάτωση του πρωταθλήματος, εντός των προθεσμιών που ορίζει η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑΣΕ.

Το σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης τέλεσης του αγώνα στο γήπεδο, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης του.

Τα σωματεία θα δηλώσουν ως έδρα ένα κύριο καθώς και ένα δευτερεύον γήπεδο ως εφεδρικό.

Υποχρέωση όλων των σωματείων είναι μαζί με την δήλωση συμμετοχής να στείλουν και βεβαίωση παραχώρησης του γηπέδου όπου θα αγωνίζονται, από τον φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο, καθώς και την άδεια λειτουργίας των γηπέδων ( κύριο και εφεδρικό).

Σε περίπτωση που αποκλειστεί γήπεδο λόγω τιμωρίας ή δεν είναι δυνατόν να τελεστεί αγώνας, ο αγώνας θα διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο που θα ορισθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

     Στην πρώτη φάση το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν ή δύο ομίλους ανάλογα με το πλήθος των συμμετοχών των ομάδων, ένας με όλους σε δύο γύρους. Ο τρόπος διεξαγωγής της δεύτερης  φάσης του πρωταθλήματος θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη.

 

ΑΡΘΡΟ 5Ο ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Στους αγώνες του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά μπάλες molten ( SIZE 6 ) μη εφαρμοζομένης της παρ 5 του Άρθρου 37 των κανονισμών της ΕΟΚ.      

 

Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν στην φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών/τριων της με 4 τουλάχιστον μπάλες όμοιες με αυτή του αγώνα.

Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές:

α. Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος όπου συμμετέχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

 

ΑΡΘΡΟ  6ον : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

 

     (Βλέπε  άρθρο 4ο Γεν προκήρυξης ΕΣΚΑΣΕ)

    

ΑΡΘΡΟ  7ον : ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ – ΚΑΡΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

 

(βλέπε άρθρο 5ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  8ον : ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

 

( βλέπε άρθρα 7ο και 10Ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  9ον : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

 

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται στο άρθρο 50  των κανονισμών της ΕΟΚ, εκτός και εάν αποφασίσει διαφορετικά η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ. Οι αναβληθέντες αγώνες θα διεξάγονται το συντομότερο δυνατόν και σε ημερομηνία που θα καθορισθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος.

 

ΑΡΘΡΟ  10ον : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

(βλέπε άρθρο 8ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  11ον : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 

(βλέπε άρθρο 9ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  12ον : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

(βλέπε άρθρο 6ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  13ον : ΑΔΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Η άδεια διεξαγωγής του αγώνα εκδίδεται από την Περιφέρεια Στερεάς σε γήπεδα που έχουν άδεια λειτουργίας, ύστερα από σχετική αίτηση εκ μέρους του σωματείου.

 

ΑΡΘΡΟ  14ον : ΑΝΟΔΟΣ & ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Στην κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ η πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης θα λάβει μέρος στο ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της ΕΟΚ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α-2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται.

 

 

ΑΡΘΡΟ  15ον : ΕΠΑΘΛΑ & ΒΡΑΒΕΙΑ

 

(βλέπε άρθρο 11ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

ΑΡΘΡΟ  16ον : ΓΕΝΙΚΑ

(βλέπε άρθρο 12ο ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΣΚΑΣΕ )

 

 

Attachments:
Download this file (gyn prok- entipa.pdf)gyn prok- entipa.pdf[ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-20 - ΕΝΤΥΠΑ]202 kB

PARTNERS

 

EuroBasket Women 2025 (GREECE)