ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΟΚ
Α. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ στην ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κ. Αντιπροσώπων των σωματείων – μελών της Ε.Ο.Κ (ως προς συμπλήρωση της Ημερήσιας Διάταξης, σε συνέχεια της με αριθμό 31/2.3.2023 απόφασης του Δ.Σ της Ε.Ο.Κ)
Β.ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΟΚ την 31.3.2023 και
Γ. ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (Προτετοιμασία συμμετοχής εξ αποστάσεως στην Γενική Συνέλευση Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης)
Τα ως άνω έχουν ήδη αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.basket.gr) και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας.
Τα σωματεία - μέλη σας, μπορούν να επικοινωνούν:
Α)για την επίλυση προβλημάτων και την παροχή διευκρινήσεων ή οποιασδήποτε πληροφορίας, με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Β) για θέματα που αφορούν την Εφορευτική Επιτροπή και ιδίως για αιφνίδιο κώλυμα του ορισθέντος τακτικού αντιπροσώπου του σωματείου και αντικατάστασή του από τον αναπληρωματικό ή την αντικατάσταση αυτών από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου,με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Προτετοιμασία συμμετοχής εξ αποστάσεως στην Γενική Συνέλευση Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
Η εξ αποστάσεως συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα πραγματοποιηθεί κάνοντας χρήση της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα e:Presence.gov.gr.
Για να συμμετέχετε σε τηλεδιασκέψεις του e:Presence.gov.gr είναι απαραίτητo να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το Zoom Client for Meetings. Σε περίπτωση που το λογισμικο Zoom client for Meeting δεν είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το «κατεβάσετε» από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://zoom.us/client/latest/ZoomInstaller.exe και ακολούθως να προχωρήσετε στην εγκατάστασή του.
‘Εχοντας ολοκληρώσει την εγκατάσταση του λογισμικού Zoom client for Meeting (εάν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας) ακολουθείτε τις οδηγίες της ενότητας «Δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα e-presence.gov.gr» .
Στη συνέχεια, παρέχεται η δυνατότητα να ακολουθήσετε τις οδηγίες της ενότητας «Δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη – έλεγχος καλής λειτουγίας» ώστε να επιβεβαιώσετε την ορθή προετοιμασία του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσετε κατά την εξ αποστάσεως συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση.
Την προγραμματισμένη ώρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της ενότητας «Εξ αποστάσεως συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση».
Δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα epresence.gov.gr
Το βήμα αυτό πρέπει να το κάνετε εφόσον και μόνο εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό στην πλατφόρμα epresence.gov.gr για το email που δηλώσατε στην αίτηση συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση. Στην περίπτωση που έχετε ήδη ενεργοποιημένο λογαριασμό στην πλατφόρμα epresence.gov.gr για το email που δηλώσατε στην αίτηση συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε τις οδηγίες της ενότητας αυτής.
Ο τακτικός εκπρόσωπος του σωματείου στην Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδιας Καλαθοσφαίρισης, έχει λάβει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δήλωσε κατά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση το οποίο τον καλεί να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα epresence.gov.gr (εικόνα 1). Το email έχει σαν αποστολέα την ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ενώ σαν θέμα έχει: “e:Presence.gov.gr: Ενεργοποίηση λογαριασμού- Account Activation” .
Προσοχή: Εαν δεν μπορείτε να βρείτε το email αυτό (εικόνα 1), ελεγξτε και τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφίας σας καθώς τέτοια ηλεκτρονικά μηνύματα ενδέχεται να θεωρηθούν ως ανεπιθύμητα (spam) από το πρόγραμμα διαχείρισης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και να μεταφερθούν σε αντίστοιχο φάκελο για ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Εαν και πάλι δεν μπορείτε να βρείτε το email αυτό, επικοινωνήστε με το email eok-digital@basket.gr
Εικονα 1 : Email ενεργοποίησης λογαριασμού epresence.gov.gr
Μόλις εντοπίσετε το email με θέμα :“e:Presence.gov.gr: Ενεργοποίηση λογαριασμού- Account Activation” πατήστε τον σύνδεσμο που περιέχεται στο κείμενο του email (εικόνα 1). Αυτόματως, ανακατευθύνεστε στην ιστοσελίδα του epresence.gov.gr και σας ζητείτε να αυθεντικοποιηθείτε κάνονας χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet (εικόνα 2).
Εικόνα 2: Αυθεντικοποίηση μέσω taxisnet
Έχοντας αυθεντικοποιηθεί επιτυχώς, πρέπει να συναινέσετε στην χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από την πλατφόρμα epresence (εικόνα 3).
Εικόνα 3: Επιτυχημένη αυθεντικοποίηση – Παροχή συναίνεσης
Ακολούθως, η πλατφόρμα epresence σας ζητάει να επιβεβαιώσετε ότι είναι σωστά το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ που έλαβε από το taxisnet μετά την επιτυχημένη αυθεντικοποίηση σας, πατώντας το κουμπί «Είσοδος» (εικόνα 4).
Εικόνα 4: Ολοκλήρωση ενεργοποίησης λογαριασμού
Τέλος, πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας epresence (εικόνα 5) και να δηλώσετε ότι λάβατε γνώση της δήλωσης ιδιωτικότητας (κάνοντας κλίκ στα αντίστοιχα check box). Ακολούθως, πατήστε το κουμπί «ΟΚ»
Εικόνα 5: Αποδοχή όρων χρήσης
Έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στην πλατφόρμα epresence (εικόνα 6).
Εικόνα 6: Oλοκλήρωση διαδικασίας δημιουργίας λογαριασμού
Εξ αποστάσεως συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση
Την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης θα πρέπει να κανετε τα ακολουθα βήματα για να συμμετάσχετε εξ αποστάσεως σε αυτήν.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.epresence.gov.gr και επιλέξτε «Είσοδος» (εικόνα 7).
Εικόνα 7: Είσοδος στην πλατφόρμα epresence.gov.gr
Αυτόματως, ανακατευθύνεστε στην ιστοσελίδα του epresence.gov.gr και σας ζητείτε να αυθεντικοποιηθέιτε κανονας χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet (εικονα 8).
Εικόνα 8: Αυθεντικοποίηση μέσω taxisnet
Έχοντας αυθεντικοποιηθεί επιτυχώς, πρέπει να συναινέσετε στην χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από την πλατφόρμα epresence (εικόνα 9).
Εικόνα 9: Επιτυχημένη αυθεντικοποίηση – Παροχή συναίνεσης
Ακολούθως, η πλατφόρμα epresence σας ζητάει να επιβεβαιώστε ότι ειναι σωστα το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ που έλαβε από το taxisnet μετά την επιτυχημένη αυθεντικοποίηση σας, πατώντας το κουμπί «Είσοδος» (εικόνα 10).
Εικόνα 10: Ολοκλήρωση εισόδου στην πλατφόρμα
Πατώντας το κουμπί «Τηλεδιασκέψεις» (εικόνα 11) εμφανίζονται στην οθόνη σας (εικόνα 12) οι τηλεδιασκεψεις στις οποίες έχετε προσκληθεί χωρίσμενες σε δύο κατηγορίες: Στις τρέχουσες (αυτές δηλαδή που είναι εν εξελίξει εκείνη την χρονική στιγμή) και τις μελλοντικές (αυτές δηλαδή που θα διεξαχθούν στο μέλλον).
Εικόνα 11: Τηλεδιασκέψεις στις οποίες είστε προσκεκλημένος
Εικόνα 12: Τηλεδιασκέψεις στις οποίες είστε προσκεκλημένος
Πατώντας το κουμπί «Σύνδεση» σε μία τρέχουσα τηλεδιάσκεψη (εικόνα 12) θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε το άνοιγμα της εφαρμογής Zoom for meetings (εικόνα 13). Πατήστε το κουμπί «Open».
Εικόνα 13: Άνοιγμα της εφαρμογής Zoom for meetings
Επιλέξτε «Join with Video» εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη έχοντας ενεργοποιημένη την κάμερά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέξτε «Join without video» (εικόνα 14).
Εικόνα 14: Επιλογή τρόπου σύνδεσης
Είστε πλέον συνδεδεμένος στην τηλεδίασκεψη.
Δοκιμαστική τηλεδίασκεψη – έλεγχος καλής λειτουγίας
Για να επιβεβαιώσετε ότι εχετε ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο την εγγραφή στην πλατφόρμα epresence όσο και την παραμετροποιηση του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσετε ( π.χ. σωστή εγκατάσταση του λογισμικού zoom) μπορείτε να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.epresence.gov.gr και επιλέξτε «Είσοδος» (εικόνα 15).
Εικόνα 15: Είσοδος στην πλατφόρμα epresence.gov.gr
Αυτόματως, ανακατευθύνεστε στην ιστοσελίδα του epresence.gov.gr και σας ζητείτε να αυθεντικοποιηθέιτε κανονας χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet (εικονα 16).
Εικόνα 16: Αυθεντικοποίηση μέσω taxisnet
Έχοντας αυθεντικοποιηθεί επιτυχώς, πρέπει να συναινέσετε στην χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από την πλατφόρμα epresence (εικόνα 17).
Εικόνα 17: Επιτυχημένη αυθεντικοποίηση – Παροχή συναίνεσης
Ακολούθως, η πλατφόρμα epresence σας ζητάει να επιβεβαιώστε ότι ειναι σωστα το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ που έλαβε από το taxisnet μετά την επιτυχημένη αυθεντικοποίηση σας, πατώντας το κουμπί «Είσοδος» (εικόνα 18).
Εικόνα 18: Ολοκλήρωση εισόδου στην πλατφόρμα
Πατήστε το κουμπί «Demo Room» (εικόνα 19) εμφανιζονται στην οθόνη σας (εικόνα 12) οι τηλεδιασκεψεις στις οποίες έχετε προσκληθεί χωρίσμενες σε δύο κατηγορίες: Στις τρέχουσες (αυτές δηλαδή που είναι εν εξελιξει εκεινη την χρονική στιγμή) και τις μελλοντικές (αυτές δηλαδή που θα διεξαχθούν στο μέλλον).
Εικόνα 19: Είσοδος σε demo room
Ακολούθως, επιλέξτε «Σύνδεση σε Demo Room» (εικόνα 20) αφου πρώτα επιλέξτε «Αποδοχή όρων χρήσης Demo Room».
Εικόνα 20 : Σύνδεση σε demo room
Πατώντας το κουμπί «Σύνδεση σε Demo Room» (εικόνα 20) θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε το άνοιγμα της εφαρμογής Zoom for meetings (εικόνα 21). Πατήστε το κουμπί «Open».
Εικόνα 21: Άνοιγμα της εφαρμογής Zoom for meetings
Επιλέξτε «Join with Video» εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη έχοντας ενεργοποιημένη την κάμερά σας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέξτε «Join without video» (εικόνα 22).
Εικόνα 22: Επιλογή τρόπου σύνδεσης
Είστε πλέον συνδεδεμένος στην δοκιμαστική τηλεδίασκεψη.