Η ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Η Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου λόγω της πανδημίας να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας σε αίμα, καλεί όλους τους διοικητικούς παράγοντες, αθλητές – αθλήτριες , προπονητές και φιλάθλους των Σωματείων της δύναμής μας αλλά και όλους όσοι μπορούν, να προωθήσουν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας ώστε να συνδράμουμε στην κάλυψη των επιτακτικών αναγκών που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας .
Άλλωστε το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η προσφορά στη κοινωνία είναι από τις βασικές αρχές του ερασιτεχνικού Αθλητισμού που όλοι μας ανιδιοτελώς υπηρετούμε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η δωρεά αίματος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ενέργειες προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας. Πολύ δε περισσότερο σήμερα στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε.
Ας γίνουμε όλοι μας εθελοντές αιμοδότες. Αξίζει !
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:
«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.
Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού. Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.
Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.
Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».